Ingrid Sunding - sekreterare


Hundar har alltid varit mitt största intresse. Jag fick min första mycket efterlängtade hund, en golden retriever, då jag var 11 år. Jag tränade mycket på brukshundklubben i Luleå och tävlade lite lydnad och bruks (samt något drag på skoj) innan jag flyttade till Stockholm.

Jag har blivit mer och mer intresserad av hundars beteende, läser allt jag kommer över och har tagit några poäng etologi på universitetet. Jag har också läst djuretik på universitetet.

I oktober -99 kom vår första spanska hund, Mimi. Allt gick över förväntan och jag fick i och med Mimi upp ögonen för hur mycket som behöver göras i andra länder vad gäller djurskydd. Sverige är inte perfekt men här finns mer resurser och folk som jobbar med djurskydd, så jag vill gärna göra en insats för dem som har det ännu sämre. Har inte dåligt samvete för det trots att det tyvärr kritiseras ibland. Det jag helst skulle vilja bidra till är att synen på djur förändras till det bättre, att djur ses som levande varelser och inte statusprylar eller värdelösa slit- och slängvaror.

Jag är i grunden jurist, men jobbar nu mest med andra saker. Min sambo är som tur är också engagerad i djurskydd. Vi har nu i familjen Dina från Kreta. Wolt från Polen förlorade vi för snart ett år sedan. Han blev 15 år och 9 månader.

Kontakt: ingrid@chanshund.com

© copyright djurskyddiost.se  Kontakt: info @ djurskyddiost.se