Litauen - hundhemmet Tautmilas Globa

Maj 2017
Sedan några månader tillbaka har vi ett nytt projekt i Litauen/Vilnius. Sedan vi avslutat vårt samarbete med SOS Animals har vi hållit ögonen öppna efter ett nytt projekt. Vår finska kontakt i Vilnius tipsade oss om hundhemmet Tautmilas Globa strax utanför Vilnius. Där finns några hundar som troligen aldrig kommer att adopteras av olika skäl - skygga, handikappade, gamla m m. Vi fastnade för hunden Styvukas (eller Steven) som är allergisk mot mycket och måste äta specialkost och också inta dyr allergimedicin. Året ut ser vi till att Steven kan få den mat och medicin han behöver. Därefter gör vi en utvärdering. Vi hoppas förstås att Steven blir bättre (och det ser lovande ut) och att vi kanske senare kan sponsra en annan behövande hund.3 april 2017:
Nu har vi äntligen en nyhet från Litauen.
Vi kommer att från och med nu och åtminstone året ut sponsra ett nytt hundhem i Vilnius, Tautmiles Globa (Tautmiles är föreståendarens förnamn).
Vårt första samarbetsprojekt gäller en hund, Steven, med svår allergi. Han behöver ta dyr medicin och också äta kostsam specialmat.
Steven kommer pga sin alltergi troligen inte att kunna adopteras. Vi i DiÖ kommer att följa hans utveckling och ser fram emot rapporter och bilder.


News from Lithuania. We cooperate as from now with a new dog shelter in Vilnius, Tautmiles Globa.
Our first project concerns the dog Steven with serious allergy problems.
He needs special medicine and special cost, both very expensive.
We will pay for the medicine for the rest of the year to begin with.
Steven will probably not be adopted and will spend the rest of this life in the shelter.

© copyright djurskyddiost.se  Kontakt: info @ djurskyddiost.se